Dimecres, 02 Juny 2021 08:36

Les autores i els autors de la revista

Escrit per

(C) D'aquesta revista: CEIP Verge dels Desemparats, sota llicència Creative Comons (reconeixement, no comercial, compartir igual) 

(C) dels articles, els autors i autores ressenyats ací baix, coordinats per la seua tutora, Clara Boronat

(C) del disseny, la maquetació i la coordinació dels continguts: Vicent Gràcia

 

 

Aitor Collado 

  Hola, em dic Aitor i sóc alumne de 6é del C.E.I.P Verge dels Desemparats.

Aquest és el meu últim any en l'escola i prompte arribaré a l'institut, que és una nova etapa en la meua vida. Hem posa trist que ja s'acabe l'escola perque he tingut moments inoblidables, però, allí faré nousamics i de segur que m’ho passaré molt be.

De major vull ser informatic ja que sempre m'han cridat l'atenció els ordinadors.

En resum, només vull dir que l'institut és un moment decisiu per a la teua vida i que per rés del món s'han de deixar els estudis. 

Mar Collado

 

Hola, em diuen Mar Collado i vaig a 6é de primària en el col·legi Verge dels Desemparats. A mi de major m’agradaria ser actriu i espere complir el meu somni.

L’any que ve aniré a l’IES Gregori Mayans. Jo sempre he volgut eixir en una revista i estic molt il·lusionada ja que en l’escola estem fent la revista del 2020-2021. Aquest curs ha sigut un any fantàstic malgrat la Covid, he pogut fer activitats amb els meus companys i companyes.

Ha sigut un poc trist que no em pogut fer excursions, determinades activitats, una fi de curs inoblidable o inclòs disfrutar dels últims moments amb els meus companys i les meues companyes.

El que més m’agrada és escoltar música, llegir llibres, especialment d’intriga. També m’agrada veure pel·lícules.

Daniel Contreras

  Hola. Sóc Dani, i aquesta és la meua descripció.

Tinc 13 anys, vaig naixer l’11 de maig de 2008 i 2 germans, Toni i Izan. Jo sóic el més major.

El que més m’agrada és jugar a futbol i a pàdel. Ara estic anant a música i toque el trombó de vares.

M’agraden molt els animals. Tinc dos gossos: Duque i Dixie.

M’agrada molt anar a l’escola. La meua assignatura preferida és Educació Física. Aquests dos anys, 5é i 6é, m’ha tocat una tutora estupenda.

Amb això us he contat un poc de la meua vida.  

Iris Dorado

  Hola, soc Iris i tinc dotze anys. 

De major no tinc clar el que vull ser però els meus hobbis són ballar i actuar. El meu color preferit és el blau, i tinc dues mascotes anomenades Fufi i Mifasol; També cal destacar que a partir dels set anys vaig començar a tocar el piano.

Les meues pel.lícules/sèries preferides són les de terror i les dels anys 80”, però també m’agraden les de ficció com Harry Potter.

Tinc una gran aficció a llegir per això tinc una llibreria a casa.

M’agrada fer amics i amigues encara que soc tímida.

Actualment no faig cap esport degut a que es va cancel.lar pel covid, però faig teatre a Gandia i Oliva i vaig al Conseratori Profesional Josep Climent. 

Harry Fisher

 

Hola, soc Harry. Tinc 12 anys. Vaig al col.legi C.E.I.P Verge dels Desemparats. Vaig naixer a Alzira i visc a Oliva. Parle valència, castella, anglès i francès, ja que el meu pare és anglès i la meua mare és francesa. Sóc d'estatura mitjana, el meu cabell és castany i els meus ulls blaus.

Estudie ballet des dels 7 anys. Tinc quatre classes setmanals de ballet, flamenc, contemporani i música en una escola de ballet de Gandia, i actualment estic acabant el grau elemental de conservatori. De major vull ser ballarí professional de ballet. M'encanta veure el ballet, especialment a Sergei Polunin. És un ballarí ucraïnés amb un talent increïble, que combina el ballet i la dansa contemporània d'una manera única. Veure-ho és com veure poesia.

Quan no balle, m'agrada reunir-me amb els meus amics i divertir-me amb ells ... i col·leccionar cartes de Pokémon i inventar les meues pròpies creacions de Lego.

Aina Garcia

  Em dic Aina, tinc dotze anys i aviat pasaré al institut. Tinc molts nervis, ja que no podré estar amb alguns companys, però crec que m'he les puc apanyar jo sola per poder encaixar.

El que més ganes tinc és de fer nous amics, veure com va a ser la meua vida en el institut i com vaig a orientar-me, se que m' anirà molt bé si hem concentre i estudie tot el possible per aconseguir les meves metes.

Encara no m'he decidit que vullc ser en el futur, però ara estic entusiasmada de poder anar al institut.

Ruben Garcia

  Hola,sóc Rubén Garcia Zamora.
Sóc prou alt, flac, moreno i tinc els cabellos rulls.M'agrada molt fer riure als meus amics i no em considere molt simpàtic.
Vaig començar a jugar a la "Play 3" als sis anys fins als 9 amb la "Play 4" fins ara.
M'agrada correr, no contra ningú en especial. El que em fa més feliç son els meus amics sobretot: Pablo, Dani i Enric. No m'agrada ni llegir llibres ni vore pel.lícules. No solc traure molt bones notes.La primera tauleta tàctil que vaig utilitzar va ser als sis anys i fins ara n'he estat utlitzant una.

Iker Garrido

  Hola em diuen Iker, tinc 11 anys i sóc alumne del col·legi Verge dels Desemparats. L’any que ve la classe de 6é ens n'anem a l’institut a començar una nova etapa i jo estic molt content per això, però un poc trist per no fer la excursió de final de curs, però el que si farem és el musical de fi de curs i aixó era del que tenia més ganes

El que més m’agrada és jugar amb els meus amics a l’escola o fora de l’escola, també m’agrada molt jugar a futból o a bàsquet.  M’agrada molt escoltar música.

De major m’agradaria ser profesor de secundaria o metge.

Sofia Gómez

 

 Sóc Sofia tinc 12 anys i vaig a sisé. El que més m'agrada fer és estar amb els meus companys i amics.

Tinc els ulls marrons, no sóc ni alta ni baixa, tinc el pel curt i marro, quasi sempre porte roba comoda encara que de vegades m'agrada anar arreglada.

El meu hobbi preferit es cantar, moltes persones diuen que cante be pero jo no crec que sigua per a tant. Soc una persona molt nerviosa, però em sé controlar.

Tinc dos germans, un que li diuen Raul i té 25 anys i l'altre que li diuen Yago y té 17 anys. També tinc un goset anomenat Coco i te 3 anys. 

Kira Guillem

 

Tinc 11 anys vaig naixer en 2009 el 17 de decembre i tinc un germà que li diuen Noah.

M'agrada jugar, pintar, i estar amb les meues amigues i el meu germà...

Mesure 1,44m,  soc rubia i tinc el pel llis. Tambe tinc la pell clara i els ulls blaus.
 
Normalment porte malles i camises amples i si no porte malles porte vaqueros 
 
Sóc estudiosa i trac molt bones notes. Els meus colors preferits son el verd, el morat, el rosa i el blau. El meu menjar preferit salat és la pizza i el dolç es el gelat.
 
De major vull ser mestra  doncs m'agrada que la gent aprenga de mi.
 

Lola Hernández

   Hola, hem dic Lola, vaig naixer el 28 de desembre de 2009, vaig a 6é del col·legi Verge dels Desemparat. A l’any que ve pasaré l’Institut Gregori Mayans.

Sóc una persona peculiar, i algunes de les meues aficions són veure pel·lícules, sobretot de por i fantasia i unes de les meues pel·lícules favorites és la saga de Harry Potter. També m’agrada moltíssim l’astrologia. El meu signe zodiacal preferit és Capricorni (és el meu!).

De major m’agradaria estudiar traumatología o asistent social. Son unes de les professions que des de menuda m’han agradat.

Josué Llopis

 

Hola, soc Josué Llopis Rodríguez.

Vaig al C.E.I.P Verge dels Desemparats,aquest és el meu últim any a l'escola, en la que he passat molts bons moments. L'any que ve vaig a l'Ies Gregori Mayans i estic un poc nervios perquè comencé una nova etapa.

M'agrada molt la natació i la practique des dels 7 anys, m'ajuda a relaxar-me perqué sóc molt nervios.
 
El meu color preferit és el verd, no m'agrada llegir molt pero estic començant a llegir cómics Manga, especialment My Hero Academia i Vinland.
 
El que més m'agradaria ser de major és bomber i també m'agradaria ser nadador professional.
 

Roser Lloret

 

Hola, sóc Roser Lloret Berbegall. Vaig a 6é de primària en el col·legi Verge dels Desemparats, la meua tutora és Clara Boronat i l’any que ve ja aniré a 1er d’ESO a l’IES Gregori Mayans on treballa la meua mare. El meu pare es diu Vicent i també tinc un gosset xicotet que es diu Coco.

Em vaig plantejar fer tres articles en la revista de l’escola i així ho estic fent, he fet els articles següents: “La por a la desmemòria”, “Entrevista a les ueles” i estic planejant fer un altre si em dona temps.

De major m’agradaria ser mestra d’educació física i el meu somni és participar en els Jocs Olímpics d’atletisme.

M’agrada molt córrer especialment contra el meu company.

La meua millor amiga es diu Mar Collado Pinto, amb ella forme un grupet de quatre súper amigues: Iris Dorado Fornet, Ainhoa Pérez Martínez, Mar i jo.

Laia Navarro

 

Hola, sóc Laia i vaig a sisé de primària al col·legi CEIP Verge Dels Desemparats, tinc moltes ganes de passar a l'ESO peró de segur que  en algun moment trobarem a faltar algunes coses del col·legi com els carnestoltes disfressats, les dotze campanades amb el raïm...


L'esport que més m'agrada és la pilota Valenciana, també toque la trompeta en el conservatori d’Oliva, aquest any tinc que fer la prova d’accés al grau mitja, el que més m’agrada fer és estar amb els meus companys de classe.

De major m’agradaria ser mestra de educacio física o música, ja que són les meues assignatures preferides.

Pablo Pareja

  Em diuen Pablo, soc alt, tinc 11 anys, els cabells castanys i curts.

Les meues aficions son: dels 3 anys fins als 10 jugava a futbol a Piles.

Als 10 anys vaig decidir provar la natacio, actualment faig ciclisme amb el meu pare els caps de setmana.

Tinc un gos anomenat Black, una tortuga anomenada Marina i un canari anomenat Manolito.

Vaig al CEIP Verge dels Desemparats i estic molt orgullos del colegi i del profesorat.

Tinc una caseta al camp on he passat i pasare part de la meua infancia. Alli hi ha una bassa, una llimera, una palmera, varies verdures que ha cultivat el meu avi Paco i tambe hi ha una caseta mobyl-home on estiuem.

Estic content per que vaig a l’institut i allí vaig a coneixer gent nova pero al mateix temps, trist perque abandone el lloc on he passat molt de temps.

Ainhoa Pérez

 

Hola, sóc Ainhoa i tinc 11 anys. Vaig a 6é de primaria al col·legi Ceip Verge dels Desemparats: l'any que ve aniré a 1er d'ESO a l'IES Gregori Mayans.

El que més mágrada fer es pintar, escoltar música i fer els meus esports que són Tir Olimpic i Padel.  A mi de major m'agradaria ser actriu i espere complir el meu somni; les meues pel·lícules/series preferides son Harry Potter i Stranger Things. 

Els meus colors preferits són el verd, el negre, el gris i el blau; també tinc una tortuga anomenada Willow molt bonica.

Sóc d'estatura mitjana, el meu cabell és castany i tinc els ulls color café clar, i sóc flaqueta... M'agrada portar roba ampla i de color negre.

Hugo Prieto

 

 

Em diuen Hugo. Tinc 11 anys. Soc baixet. Pel curt. Color preferit = negre/blanc. Visc a Espanya / Valencia / La Safor / Oliva

M’agrada jugar a videojocs: Resident Evil 4, One piece warriors 4, Minecraft, Yandere simulator…

M’agrada el genere Gore (en les series i els videojocs). M’agrada vore series anime (de tots els generes). Llegisc comics Manga. M’agrada el xocolate. M’agrada coleccionar figuretes. La meua marca favorita es Bandai.

Les meues cansons preferides sòn = Tranz (Gorilaz), Op Evangelion (Evangelion).

Tinc una gosseta que li diuen Kira. M’agrada la fundacio SCP.

 

David Puig

 

El meu nom és David i vaig nàixer el 16 de setembre de 2009. Tinc 11 anys i vaig a 6é de primària en el CEIP Verge dels Desemparats.

Sóc ros amb els ulls verds i de pell clara. Em considere una persona simpàtica, amigable i amable. No m'agraden els conflictes ni les injustícies. 

Les meues aficions són jugar al futbol, amb el meu equip del Club de tenis i sobretot, tocar la guitarra elèctrica. 

Vaig començar a tocar la guitarra clàssica amb 7 anys en el Conservatori, fins a obtindre el cicle elemental; però m'avorria un poc l'estil de música i vaig canviar per la guitarra elèctrica. Ara vaig amb un conegut guitarrista, James Tato, que ha tocat junt amb Manuel Carrasco, La Gossa Sorda, Ciudad Jaro...Tato m'ensenya a tocar la guitarra elèctrica, el baix i a començar a composar cançons. El seu caràcter i dedicació em fa gaudir i esforçar-me cada dia més de la meua afició.

 De major m'agradaria ser mestre o guitarrista, així que hauré d’esforçar-me molt per conseguir-ho.

Raul Purice

  Hola,em dic Raul Gabriel Purice,tinc 12 añys.Tinc dos germans,tambe tinc dos gossos anomenats Rocky i Boby.
 
Tinc el pel marro i ulls també de color marro.
 
Mesure un metre i mig.Els meus hobbys son cuinar, jugar amb els meus amics i fer esport.
 
Algunes vegades em vaig d'excursio a les montanyes sobretot els cap de setmana.
 
L'any que ve me'n vaig a l'institut Gregori Maians.
 
Estic molt emocionant perque faré nous amics i tindre nous professors.
 
 

Martina Rocher

  Em diuen Martina, tinc 11 anys, el meu aniversari es l’1 de novembre.

Visc a oliva molt a prop del nostre col.legi, des de ma casa es pot veure.

El que més m’agrada és passetjar pel camp amb el meu gosset. També m’agrada molt estar en familia, fer viatges junts, veure pel.licules a casa o quedar amb els meus cosins. Des de fa dos ayns practique el patinatge: m’agrada molt patinar!

De major m ́agradaria treballar organitzant bodes, aniversaris i tot tipus de festes i fer molt feliç a les persones i que puguen disfrutar dels seus dies especials!!

Erika Roig

  Hola,sóc Erika tinc 11 anys, el 3 de juliol cumpliré 12 anys.
He fet aquest treball perqué la meua aficció és la vela concretament l'Optimist, vaig al CN d'Oliva on entrene i cada cert temps vaig a regates on demostrem tot el que hem aprés.
M'agrada molt l'esport: tambe practique el tenis
Tambe disfrute molt passant temps amb els meus companys.
Per a mi el més important que tinc és la meua familia ja que sempre em donaràn suport en tot el que faça encara que no és el que ells tenien pensat que fera en un futur.
L'any que ve ja vaig a l'institut on passaré molt de temp, tinc il·lusió d'anar peró a la vegada no vull deixar tots els moments feliços que he viscut en aquest col·legi.

Marc Sabater

  Soc un  xiquet  alt (1’65), m’agrada el pádel, l'angles i les matematiques.

Tinc 11 anys, vaig naixer el 12 de novembre del 2009.

Ara estic al C.E.I.P  Verge dels desemparats. Vaig anar a l'Escoleta del Caragol (Oliva) i aniré al institut del Gregori Maians.

De major vull ser profesor d'anglés o jugador professioal de padel.

M'agradaria anar al Japó amb els meus amics.

Àngela Sanchis

 

Hola  el meu nom es Àngela  i  meus cognoms  són Sanchis Codina. Vaig a 6é de primària, la meua tutora és Clara Boronat i l’any que ve vaig a l’institut IES Gregori Mayans.

El que vull ser de major és esteticista o ser part d’una orquestra important, ja que fa 3 anys que toque el violoncel i estic estudiant el 4 grau d’elemental. El que m’agrada és vore el mòbil, quedar amb les meues amics i amigues.

El 6é d’enguany ha sigut molt especial perquè ha sigut molt diferent a causa de la Covid-19 hem fet moltes coses diferents com el dia de la dona ho vam celebrar diferent, el Dia de la Pau, el Nadal ...

Jo no sóc  molt alta,  tinc el cabell castany i els ulls blaus. Este any no hem pogut fer moltes coses però espere que el any que ve els de l’altre curs ho puguen passar molt millor.

He estat en este col·legi des dels 3 anys esperant estar en 6é malgrat tot el que ha passat m’ho estic passant molt bé.

Daniel Soler

   

Hola, sóc Daniel Soler. Tinc dotze anys i curse 6é de primària al col·legi Verge dels Desemparats d’Oliva, la meua tutora és Clara Boronat.

L’any que ve aniré a 1er d’ESO, estranyaré molt als meus amics, companys/es, he crescut amb tots ells/es, tinc molta il.lusió de fer nous amics

M’agrada jugar al futbol, correr, llegir llibres d'aventures, practicar esports d'aigua, escoltar música, viatjar. Vaig al Conservatori Professional Josep Climent.

De major m’agradaria ser infermer o mestre d’educació física. Les meues pel.lícules preferides són les de ciència ficció com Harry Potter.

Tinc una germana que li diuen Paula, és molt bona estudiant.

Aquest any ha sigut molt especial pel Covid 19, tots amb mascaretes, tinc moltes ganes que poquet a poquet tornem a la normalitat.

 

 

Siying Wang

 

Sóc Siying, i vaig a 6é de primaria. El mestre de 4 anys Vicent, ens a manat fer un breu resum sobre nosaltres.

M’agrada molt nadar encara que siga una gossarra, i porte fent aquest esport des de els 4 anys.

Sempre que tinc un ratingo lliure m’agrada llegir noveles de fantasia pero les que mas m’agraden són les d’amor.

També puc admetre que normalment a la gent de la meua edad li agrada o li encanta la música, però eixe no és el meu cas. A mi em passa el contrari: no m’agrada gens.

Porte quasi 4 anys amb el desig de ser de major pilot d’aviació. Esperè que es faça realitat aquest desig