Dimarts, 11 Mai 2021 17:50

Ciclisme a Oliva

Escrit per

By: David

 

L’esport és una de les activitats més favorables per a gaudir d’una vida saludable. Un d’ells és el ciclisme de muntanya, un dels esports on pots divertir-te i explorar la naturalesa. A Oliva podem trobar moltes rutes per a fer ciclisme de muntanya i descobrir la nostra fauna i flora pedalejant.

 

BICICLETA DE MUNTANYA

 

Abans de començar especificant les rutes, hem d’entendre bé les parts d’una bicicleta. La bicicleta de muntanya (BTT) és un tipus de bicicleta dissenyada per a excursions de muntanya o de camp. La doble bicicleta de suspensió representa l'avanç més important del ciclisme al segle XX; perquè dóna als ciclistes la possibilitat d'arribar a llocs que abans es consideraven inaccessibles per a aquest vehicle. millorar la maniobrabilitat i el control sobre terrenys irregulars. A través d'ella han aparegut noves maneres de ciclisme, apropant-lo al camp dels esports extrems.

Hem d’entendre que el més important per anar per la muntanya, és saber utilitzar bé els canvis de marxa. Quan pedalegem costera amunt, hem deutilitzar un pinyó més gran i un plat més menut i segons la pendent, podrem anar baixant de pinyos i pujant els plats, es a dir, quan el terreny està completament pla, ens permet portar una relació de canvi més ràpida.

 

RUTES AL TERME D’OLIVA

 

Al terme d’Oliva hi ha diferents tipus de rutes per a poder gaudir d’aquest esport segons el nostre nivell. Aquestes rutes que vaig a explicar-vos, són les que he realitzat i les que més m’agraden. He anat acompanyat de mon pare que practica ciclisme i m’ha ensenyat com funciona bé una bicicleta, a respectar la naturalesa i mostrar-me la maravillosa natura que tenim al nostre municipi, ja que moltes vegades no som concients com de prop tenim la gran diversitat d’hàbitat amb una gran riquesa natural.

 

NIVELL BÀSIC Ruta de les platges

Aquesta ruta va des del Clotal fins a la Sèquia del Vedat fitant amb el terme de Dènia i tornant per La Marjal Pego-Oliva. Aquesta ruta no té cap costera i es pot realitzar amb la família. Trobarem gran quantitat de vegetació i aigua i molts tipus d’aus com el calamon, el zampullí xinés, la garça imperial i real, la cigüenyela...moltes espècies tant nidificants com de pas, ja que és un gran Parc Natural amb un gran valor ecològic.

 

NIVELL INTERMEDI Ruta Castell de Santa Anna

Aquesta ruta comença des del Carrer Niño pujant per el Calvari fins arribar al Castell d’Oliva i baixant pel depòsit direcció col·legi La Carrasca i continuant pujant pel Tossal Gros fins a les antenes per acabar als Rejolars. Aquesta ruta podem gaudir de precioses vistes de la costa, rodejats de pinars, garrofers i carrasques.

 

NIVELL EXPERT Ruta Basses Roges

Aquesta ruta parteix des d’Oliva pujant pel camí Xiricull, on trobem un ascens de 4 km per dins la naturalesa i baixada per diferents trialeres (sendes preparades per ciclistes per poder baixar amb bicicleta, senyalitzades amb pedres en forma de Dolmen). En el cim podrem observar unes vistes generals del Golf de València. Per a realitzar aquesta ruta hi ha que tindre un bon control de la bicicleta i portar sempre les proteccions adequades.

 

Com podeu comprovar, a Oliva hi ha diverses rutes i nivells per a poder gaudir de la bicicleta de muntanya. A més, hi ha una empresa especialitzada a Oliva, Extrem Tracks, on creen les rutes i fan acompanyament a aquelles persones interessades en aquest esport. Animeu-se a fer les rutes i descobrir el nostre patrimoni natural!