Notícies

AMPA

Escola

Classes

Tràmits

Articles filtrats per data: Desembre 2018

Dimarts, 21 Juny 2022 23:38

Les autores i els autors

Sisé A

   
   
   Hola! Soc Kalina, tinc 12 anys i aquest any acabe primària. M’agrada viatjar, el volei i estar amb les meues amigues i amics. Tinc moltes ganes de començar l’institut, tant com per la pressió dels exàmens com per a conèixer a gent nova.

De major no se lo que vull ser, perquè encara no se què m’agrada.

M’agrada l'anglès i en general aprendre llengües noves. El meu color preferit és el rosa però m’agraden tots en general.

Potser ja no puga veure a alguns dels meus amics perquè tots no aniran al mateix institut . Mai oblidaré tots els anys que he passat ací. Tampoc oblidaré a totes les mestres que m’han donat suport en tot, des de Esperança fins a Adriana. He segut molt feliç ací i sempre ho agraïre 

   
  Hola! Soc Amira, tinc 12 anys , el meu aniversari es el 08/01. M'agrada molt l’esport però sobre tot el volei i el taekwondo. De major m'agradaria ser mestra de primaria o psicòloga. Si no poguera ser-ho em podria dedicar a l’esport: ser esportista d'elit de taekwondo o de volei.

M'agrada fer esport, jugar a jocs de taula, estar amb els meus amics, la platja i els animals. Tinc dos conills, els 2 mascles i es diuen: Oreo i Kinder . El meu color preferit es el marro encara que m'agraden quasi tots els colors (no m’agrada el taronja ni els colors neó).

Hola soc Mar Roig Bohigues i soc de 6é A. M’agradaria que el món en el futur siga menys contaminant, que hi haja menys plàstics, que la gent per compte de tirar la porqueria pel terra o a la mar la tiren als contenidors corresponents, que tots els cotxes siguen elèctrics, que no maten a tants animals, no a les guerres i el més important no a la violència ni al racisme.  
  Hola me llamo Andreu y tengo 12 años. Me gusta jugar al fútbol, mi comida preferida es la hamburguesa, cuando estoy aburrido intento imaginarme cosas, mi asignatura preferida es educación física, me gusta jugar a la play y sobretodo con mi tío al FIFA.

Mi color preferido es el negro, juego al fútbol en el Oliva CF, aunque mi equipo preferido es el Barcelona. Juego al fútbol desde los tres o cuatro años.

El curso que viene me voy al instituto Gabriel Ciscar.

   
   Tayyab
Hola soy Juan y tengo 11 años. Me gusta mucho dibujar y pintar, escuchar musica de rap. Mis asignaturas favoritas son lengua, educación física y arte.

Tengo una gata que se llama Luna.

 
 

.Hola, sóc Irene.

Tinc 11 anys vaig naixer el 5 de setiembre del 2010.

Tinc una germana bessona que es diu Esther, el meu color preferí es el morat i tinc dos gallines que es diuen Lluna i Piruleta.

M'agrada jugar al pàdel, al volei i a futbol, vaig al conservatori i toque l'oboè.

M'agrada quedar amb les meues amigues viatjar amb la meua família.

El meu llibre preferit es Invisible, la meua pel·li es Harry Potter i la meua serie es Blue Water Surf.

M'agradaria viatjar a Londres, illes Canàries..., i el meu lloc preferit on viatjar es Cedrillas.

 

 
 Xavi
   
 Hola, soc Joan, i aquesta és la meua descripció.

Tinc dotze anys, vaig nàixer el 16 de gener de 2010. Tinc un germà bessó que li diuen Pau, és per 6 minuts major que jo.

El que més m’agrada és practicar esport i jugar als videojocs.

Practique futbol al Club De Tenis Oliva de banda esquere, i piscina al poliesportiu.

M’agraden molt els animals, el meu preferit és el cocodril i el tauró, tinc una tortuga i dos peixos, un blau i l’altre taronja.

M’encanta anar a l’escola perquè veig als meus amics i aprenc molt perquè aquest any m’ha tocat una bona mestra.

Les meues assignatures preferides són Educació Física i Valors.

Aquest any m’ha tocat amb un tutor molt bo així que estic molt content.

 Salva  
 Carlos
 Jaume
  Hola, sóc Oriol i vaig a l’Escola Verge dels Desemparats. La meua experiència en el col·le a sigut molt bona perquè he fet molts amics, hem anat a molts llocs i ens han ensenyat moltes coses, per exemple: a respectar, a ser bona gent, a posar- se al costat de l’altre,… Els professors són molt bons i busquen sempre el millor per a nosaltres.

De major jo voldria ser Futbolista o Professor d’Educació Física com Maite.

El futur jo l’imagine tot ple de cotxes elèctrics, sense guerres, en igualtat, amb robots a casa i envoltat de bona gent.

 

Sisé B

 

 Hola, soc Atreyu i tinc 12 anys.

Tinc 4 gats i 9 gallines. M´agrada dormir, fer surf, i kung-fu.

La meua assignatura preferida es naturals i de major m’agradaria ser Bioleg.

La meua cançó preferida es Doom, el meu llibre preferit és “La historia interminable” (sabieu que el meu nom és el del protagonista del llibre?), la meua pel·licula preferida es “Ette” i serie “Stranger Things”.

M´agradaria viatjar a Mexic i el meu lloc preferit on viatjar es Las Marianas.

L´any que ve men vaig al instritut Gregori Mayans.

El meu millor amic es Hugo.

 
 Ruben
   
 Cohen
 Josep  
   Emma

 Hola, sóc Esther.

Tinc 11 anys vaig naixer el 5 de septembre del 2010.

Tinc un germana bessona que es diu Irene, tinc dos gallines que es diuen Lluna i Piruleta .

M’agrada jugar a pàdel, volei, futbol…

Toque l'oboè en el conservatori.

El meu color preferit es el morat i el blau.

M’agrada quedar en les meues amigues i jugar i passar temps amb la meua família.

El meu llibre i la meua pel·lícula preferida son les de Harry Potter i la meua serie es Stranger Things.

 

M’agradaria viatjar a Londres, Canàries, Nova Zelanda. El meu lloc preferit on viatjar es Cedrillas

 

 

 

 
 Hola , soc Pau i aquesta es la meua descripció.

Tinc 12 anys , vaig nàixer en Gandia el 16 de gener del 2010. Tinc un germà que li diuen Joan , jo sóc el major dels dos.

El meu colors favorits son el blau, verd, roig i taronja.

M’agrada l’esport: el futbol , la natació , el pàdel i el tenis. De major vull ser futbolista.

Les meues assignatures preferides son Educació Física, Valors i Matemàtiques.

El meu animal preferit és la pantera negra.

Hola me llamo Aitor, tengo 13 años me gustan las motos y los coches deportivos.

Mi color favorito es el azul. Mis series favoritas son las de “Rápidos y furiosos” y

“Naruto”. Me gusta salir con mis amigos en bicicleta e ir con ellos a comer hamburguesas.

Tambien me gusta pasear a mi perro Max. Me gusta hacer parkour y correr.

Mi musica favorita es el phonk. Mi libro favorito es el de “Escuela gamers 2” y “Harry Potter.

Mi comida favorita es la hamburguesa y los espaguetis y odio Matemáticas. Me gustan los videoguegos como el “Minecraft”, “Fornite”,...

 
Merxe

Hola!! Soc Paula (Paula Masquefa per a diferenciar-me) i vaig a la classe de 6éB. Soc alegre, extravertida i activa. M’agraden els videojocs, la cuina, la natació, llegir, escriure, escoltar música…

M’agrada passar molt de temps amb els meus companys i amics. Les activitats que mes faig son llegir, cuinar i nadar. Espere que us agrade molt la revista de aquest any!! Una abraçada!

 

Soc Roser.

Tinc 11 anys. El meu aniversari és el 30 de juny. De major m’agradaria ser criminòloga perquè m’agrada molt el misteri, la recerca,els assasinats i els crimens. M’agrada molt jugar a volei, estar amb els meus amics i amigues, veure el trenc d’alba i les postes de sol, la platja i la piscina, l’estiu, cuinar, ballar, cantar, anar al centre comercial, passar temps amb la meua família. Els meus colors preferits son el blau, el turquesa, el aiguamarina, el blanc, el negre, el marró i el verd. Ah!, tinc cinc peixos.

Gemma

Hola soy Brahim y tengo 11 años. Me gusta jugar a fútbol, ir en bici y salir con mis amigos; tambien me gusta jugar con videojuegos, escuchar musica de todo tipo, ver la tele y salir al parque. Mis asignaturas son matemáticas y educación física.

Tengo una tortuguita que se llama Piroca y tambien tengo nueve pollitos que no tienen nombre.

Me llamo Salva Estruch Bucur, me gusta ir al parque, hablar o jugar con amigos y amigas, jugar con la tablet, jugar al futbol y leer libros de los temas que me interesan.

Me gusta ir al parque porque como he dicho puedo jugar y hablar con mis amigos y amigas. Me gusta jugar a la tablet con una aplicación llamada Roblox que tiene varios juegos dentro de ella y es multijugador es decir, puedes jugar con amigos. Me gusta jugar al futbol porque puedo estar con mis amigos y practicar ese deporte. Me gusta leer libros porque en ese momento se siente un momento de silencio de paz.

El mundo en el que me gustaria vivir seria uno en el que la gente no tenga discusiones, menos contaminacion, sin maltrato animal ni infantil, sin el racismo, machismo, sin guerras y sin la homofobia.

 

  Hola, sóc Alèxia i tinc 12 anys. Soc una xica alegre, divertida i graciosa. A mi m’agrada veure pel·lícules de comèdia, aventura i romàntiques. Iambe m’agrada dibuixar i fer manualitats. De major m'agradaria ser psicòloga per ajudar als demès amb els seus problemes

El mon en el que jo vull viure seria...
Que tot el mon poguera vestir-se com ell vullga sense que els critiquen.
Que no hi hagen guerres.
Que la gent no contamin
e.
Que tot el mon est
iguera en pau amb els coneguts i amb els desconeguts .

 

 

Publicat a Revista 2021-2022
Dimecres, 27 abril 2022 16:06

Entrevista a Mª José Berbegall

Esther i Irene Soler Berbegall li fan una interessant entrevista a una periodista que treballa a la televisió autonòmica: abans a Canal 9 i ara en A Punt.

 

 

Publicat a Revista 2021-2022
Dijous, 17 Març 2022 14:10

MARJAL PEGO - OLIVA

 El Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva  un espai natural protegit espanyol situat entre els termes municipals de Pego i Oliva, a les províncies d'Alacant i de València, Comunitat Valenciana. Aquest paratge de 1255 ha estat declarat parc natural pel govern valencià el 27 de desembre de 1994.

Aquest espai natural protegit té un sistema dunar que s´estén al sud del riu Serpis. Està conformat per espais palustres i arrossars. La formació d'aquest parc es deu al procés de rebliment que va patir una antiga badia que la va convertir en albufera i que posteriorment va continuar per convertir-la en l'actual marjal. A causa d'això constitueix una extensió uniforme de canyissars amb nombroses basses d'aigua neta i és travessada per una xarxa d'antigues sèquies.

 
 
Publicat a Revista 2021-2022
Dissabte, 05 Març 2022 14:22

Els trastorns mentals

La pandèmia per COVID-19 ha provocat no soles conseqüències en la salud física de les persones contagiades i un número elevat de morts en tot el món, sino que ha tingut  importantissimes conseqüències en els àmbits socials, econòmics i mentals . Els problemes de salud física, l'aïllament, la falta de contacte social, la dificultat de conciliació amb la vida personal, els canvis d'habits i els problemes laborals comencen a passar "factura" a la salud mental de la població. Dades recients demostren un augment de l'angoixa, l'ansietat i la depressió.

Però què és un trastorn mental?

Un trastorn metal, és un patró conductual o mental que provoca angoixa o deteriorament significatiu del funcionament personal . Aquests trastorns poden ser diagnosticats per un professional de la salud mental , generalment un psicòleg clínic o un psiquiatre, però també per un metge de família . Això pot estar associat a regions o funcions particulars del cervell , sovint en un context social.  Un trastorn mental és un dels aspectes de la salud mental . L'atenció sanitària es realitza en la comunitat, en consultoris o en hospitals psiquiàtrics , i les avaluacions les duen a terme professionals de la salud mental com psiquiatres , psicòlegs ,infermeres psiquiàtriques i treballadors socials clínics , mitjançant diversos mètodes com ara proves psicomètriques , però sovint confinat en l'observació i els interrogatoris .

En 2019 , els trastorns mentals més habituals a tot el món inclouen la depressió , que afecta a uns 264 milions , el trastorn bipolar , que afecta a uns 45 milions , la demència , que afecta uns  50 milions ,i l'esquizofrènia i altres psicosis, que afecten a uns 20 milons de persones . 

En l'any 2020 és va superar el rècord de suïcidis provocat pel confinament . En un any 3.941 van morir pel suïcidi , d'ells 2.930 hòmens i 1.011 dones. 

Es necessari ser conscients de la nostra situació mental per tal de pendre les mesures necessaries .

SI ESTAS O TROBES QUE POTS TINDRE PROBLEMES MENTALS , DEMANA AJUDA  ALS PROFESIONALS !!!

Publicat a Revista 2021-2022
Dissabte, 26 Febrer 2022 11:43

BROWNIE DE CHOCOLATE

Hoy vamos a preparar una receta típica americana: un brownie de chocolate
~INGREDIENTES~

• 200 gramos de chocolate negro

▪︎ 110 gramos de mantequilla

▪︎ 4 huevos

▪︎ 120 gramos de azúcar

▪︎ una cucharada de esencia de vainilla

▪︎ 85 gramos de harina

▪︎ Bicarbonato


▪︎ Nueces (opcional)

▪︎ Pepitas de chocolate


~PREPARACION~

1- En un bol ponemos el chocolate y la mantequilla. Lo metemos al microondasa a temperatura media para que se vaya derritiendo. Una vez derretido lo mezclamos muy bien.

2- Ponemos los 4 huevos en un bol.

3- Agregamos la harina y una cucharadita   de bicarnonato en un bol y mezclamos muy bien.

4- Agregamos el chocolate que hemos derretido junto con la mantequilla y el toque de vainilla .Seguimos nezclando.

5- Agregamos las nueces y las pepitas de chocolate.

6- En un recipiente de horno ponemos un poco de mantequilla y harina que no se nos pegue el brownie.

7- Incorporamos la mezcla y cubrimos con unas pepitas y unas nueces.
Introducimos al horno durante 30 - 35 minutos a 180°.

Y listo, ya estaria nuestro Brownie de chocolate.

Publicat a Revista 2021-2022
Dijous, 24 Febrer 2022 20:28

PADEL

¿Que es el padel?

El padel es un deporte de palas de origen en Mexico.

 

¿Como se juega?

Se juega en parejas de dos y consta de tres elementos fundamentales para su desarrollo:

  • La pala

  • La pelota

  • Y la pista

Consiste en hacer botar la bola en el campo contrario, con la posibilidad de rebotar en las paredes. El punto se termina cuando uno de los jugadores no devuelve la pelota de manera apropiada.

 

Cuales son las reglas?

  • Se saca diagonalmente.
  • Solo puede dar un bote.
  • Solo puede darle u jugador por pareja.
  • La pelota debe pasar por encima de la red.
  • Antes de tocar una de las paredes debe dar u bote.

 

Como se puntua?

Cada set consta de seis juegos a excepcio de ir 5-5 que seria a siete juegos.

En el caso de ir 6-6 se hara un tiebreak o desempate.

 

La puntuacion es la siguiente:

El primer punto: 15

El segundo: 30

El tercero: 40

El quarto: ya es juego

 

En caso de ir 40-40 se juega a ventaja y juego o punto de oro.

Ventaja y juego: cuando vamos 40-40 y se realiza un punto es ventaja para el equipo que a hecho el punto. Si el mismo equipo realiza dos puntos seguidos ya es juego.

 

Publicat a Revista 2021-2022
Dijous, 24 Febrer 2022 20:18

Els Egipcis

Egipte (àrab: مصر, Miṣr; àrab egipci: مصر, Máṣr; copte: ⲕⲏⲙⲉ, Kēme (sahídic) o ⲭⲏⲙⲓ, Khēmi (bohàiric); egipci antic: Kemet), oficialment República Àrab d'Egipte, és un estat de l'Àfrica nord-oriental. Amb una extensió d'1.020.000 km², inclou la península del Sinaí (considerada part de l'Àsia sud-occidental), mentre que la majoria del país es situa al nord d'Àfrica. Limita amb Líbia a l'oest, amb el Sudan al sud, amb la mar Roja a l'est, amb Israel i la franja de Gaza al nord-est i amb la Mediterrània al nord.

Egipte és un dels Estats més poblats del continent africà. La gran majoria de la població viu als vores del riu Nil (uns 40,000 km²) i del canal de Suez. Hi ha extenses àrees del territori que són part del desert del Sàhara i que molt sovint estan deshabitades. La capital és el Caire, gran metròpoli de més de quinze milions d'habitants, i la segueixen en importància Alexandria, amb més de tres milions i mig, i Gizeh, dins l'aglomeració urbana cairota, amb més de dues milions; Shubra al-Khayma (també dins l'aglomeració del Caire) i Port Saïd passen del mig milió d'habitants.

El país és famós per la seva antiga civilització i per alguns dels seus impressionants monuments, com la planura de les piràmides, el temple de Karnak o la Vall dels Reis. A hores d'hara, Egipte és àmpliament considerat el principal focus polític i cultural del món àrab.

Recentment s'ha inaugurat la remodelació de l'avinguda de les Esfingies, al temple de Luxor, amb una gran cerimònia. 

Publicat a Revista 2021-2022
Dimecres, 23 Febrer 2022 20:48

TEST DE TURING

És l'examen de la capacitat d'una maquina per a exhibir un comportament intel·ligent similar al d'un ser humà o indistinguible d'aquest.

És per a saber si es un robot o un humà.
 
Les preguntes poden ser:
 
1- En quin any vas naixer? 
 
2- Com es diu la teua mare?
 
3- Què vas menjar ahir?
 
4- Quants braços tens?
 
Hi ha una pel·licula molt interessant que aborda aquest tema: Ex-machinauna pel·lícula de ciencia ficció británica del 2015, escrita i dirigida per Alex Garland
Publicat a Revista 2021-2022
Diumenge, 13 Febrer 2022 14:26

Viuda negra

La viuda negra del sur es una especie de araña araneomorfa de la familia de la familia Theridiidae, su nombre científico es Latrodectus mactans, su longitud es de 3,8 cm.

La mordedura de esta araña es muy temida porque su veneno es 15 veces mas potente que el de la serpiente de cascabel , su veneno es neurotóxico, lo que significa que bloquea la transmisión de impulsos nerviosos, paralizando el sistema nervioso central, los síntomas de una reacción   al veneno empiezan por lo menos dentro de 30 minutos de la mordedura, los síntomas por lo general son leves i duran varios días, pero es posible que se presenten síntomas graves que duren mas días. 

Una araña viuda negra vive entre uno y tres años. Su hábitat es terrestre, suele vivir específicamente en los bosques de arena que solo existen en Sudáfrica y el sur de Mozambique, la tela de la viuda negra se puede encontrar en hendiduras debajo de piedras, en plantas, en grietas y agujeros.

 

Publicat a Revista 2021-2022
Divendres, 11 Febrer 2022 17:40

CONTAMINACIÓN DE LA ROPA

La contaminación y el medio ambiente tienen su causa, entre otras, en los residuos textiles. ¿Cómo contamina la ropa en el medio ambiente? Tanto la ropa, como el calzado y los textiles utilizados en la casa, son responsables de la contaminación del agua, las emisiones de gases de efecto invernadero y los abogados.

Según las estimaciones, la producción textil, a través de los tintados y productos de acabado, es responsable de aproximadamente el 20% de la  contaminación  mundial de agua potable. El lavado de materiales sintéticos, genera cada año unos 0,5 millones de toneladas de microfibras que terminan en los océanos.

Publicat a Revista 2021-2022