Dissabte, 15 Mai 2021 12:42

LA DANSA CLASSICA

Escrit per

By: Harry

 

Hola soc Harry, tinc 12 anys i m’encanta ballar el ballet clàssic, per eixa raó vaig a escriure aquest article.


LA HISTÒRIA DEL BALLET

El ballet es un tipus de dansa que va sorgir a Italia en el segle XV, però el ballet clàssic va sorgir a França en el segle XVII .

En el segle XVIII la popularitat del ballet en França va créixer molt i es va considerar un art profesional. En el mateix segle es va obrir la primera escola del ballet clàssic anomenat ‘’L’Òpera de Paris’’ que va ser creat per Louis XIV. El ballet teatral aviat va ser independent de l’art i es va expandir del cor d’Europa a altres nacions. Una de les altres primers companyies del mon va ser la de Rússia, el Bolshoi, que va començar en el mateix segle.


COM ES EL BALLET CLÀSSIC?

El ballet clàssic no és de res lliure i tampoc és fàcil, també necessites molta flexibilitat i per als xics necessites botar molt alt, molta força en els braços i les cames i per als dos sexes necessites molta paciència i molt d’entrenament per fer-ho bé.

S’han de fer estiraments tots els dies per a tindre una bona flexibilitat i practicar en casa i en l'acadèmia. Les dones, algunes vegades, fan puntes, un parell de sabates especials, on tenen que suportar tot el pes del cos en els peus que estan completament estirats. Els homes també els poden utilitzar per a practicar. Els professionals dediquen tota la seua vida al ballet i no poden deixar de practicar ni un sol dia.

Normalment els professionals quan es jubilen es fan professors de ballet clàssic o comencen a fer coreografies noves.


PER QUE M’AGRADA?

Quan vaig començar sols m’agradava el flamenc, però després d'un temps em va començar a agradar el ballet. M’agrada per la música, els moviments, i com pots moure el teu cos, la preciositat que hi ha en sols un ball… a mi m’encanta per tot això. 

 

FIGURES IMPORTANT

Nacho Duato [64 anys] es un ballarí professional de València. És probablement el ballarí de ballet més famós d’Espanya. Va estudiar a la Rambert School de Londres i Alvin Ailey American Dance Theater en Nova York i va començar la seua carrera en el Ballet Cullberg de Stockholm. De 1990 a 2014 va ser el director artístic de la Companyia Nacional de Dansa i després de la companyia del Teatre Mikhailovsky. Actualment, és director general i artístic del Ballet de l'estat de Berlin.

Sergei Polunin es ballarí professional de Ucraïna molt important. Va començar amb gimnàstica abans de canviar a ballet als 8 anys i va entrar a l’Institut Coreogràfic del Estat Kyiv, després de graduar-se va entrar a l’escola Royal de Ballet amb 13 anys. Amb 19 anys va ser el ballarí principal de la companyia, després de 2 anys ho va deixar per centrar-se en la seua carrera autònoma. Ara sols fa alguns espectacles com a ballarí convidat.

Això és el meu article sobre la dansa clàssica, gràcies per llegir-ho.

Harry Fisher [15 de maig]