Dimarts, 05 Mai 2020 22:06

Reflexió a les famílies: els herois de cada dia

 

Ahir el nostre company Joan va rebre un merescut homenatge per part del seu veïnat. Joan, cada vesprada des que ha començat el confinament, ix al balcó i interpreta 3 peces amb la dolçaina, per animar al personal a fer els aplaudiments de les 8.

Les persones que viuen al seu carrer van fer vindre a Âpunt amb l’excusa que feia 50 dies que estava tocant i van aprofitar per fer-li la sorpresa. Va ser molt emotiu.

Però aquesta reflexió no és solament per Joan. Com ell, moltes persones cada dia estan donant tot el bo i millor de si mateixa per fer que entre totes i tots açò funcione. D’alguna manera, la major part de la humanitat ens hem adonat que no eixirem d’aquesta si no tenim en compte l’altre. Un amic nostre, Satish Kumar, ho definia en el títol d’un dels seus llibres: “tu ets, doncs jo sóc”.  Us el recomanem.

Front a la competitivitat i el pensar solament en mi (hi ha, fins i tot, un canal de you tube que es diu “yo, mi, me, conmigo”), aquesta situació que estem vivint ens ha portat a adonar-nos que no cal tant per viure (i això de rebot beneficia el planeta) i que sols si tenim en compte l’altre, la vida paga la pena. I som moltes les persones que ho hem entés, i cada dia, desinteressadament, mirem l’altre, ens ocupem que estiga bé, li ajudem en el que necessite,... i aquests xicotets actes, com el de Joan, son els que ens converteixen en herois. Aquests xicotets actes son els que fan possible que aquest món existisca. Són els que ens converteixen en humans.

Malauradament, sols apareixen a les noticies molt esporàdicament. Com el cas de Joan que ens ha dut a aquesta reflexió. Però això està passant cada dia, a cada minut, i vosaltres ho feu possible. Ho feu possible cada dia estant a casa, tenint cura de les vostres filles i fills, de les vostres mares i pares, sostenint la família en els moments més difícils,...  vosaltres sou els herois de cada dia, i els mereixedors de l’homenatge. Va per vosaltres !

 

PD: Si necessiteu alguna cosa, que comentar el que siga o algun dubte, podeu en posar-se en contacte amb nosaltres i entre totes i tots ho resoldrem.

Si teniu alguna reflexió per compartir, també ens la podeu passar.

Teniu la via del Remind o pel correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.