Dimarts, 28 abril 2020 20:53

Reflexió a les famílies: Quan un ensenya, dos aprenen

Sàvia frase de Robert Heinlein (considerat un dels millors novel·listes de ciència ficció de tots els temps), que resumeix a la perfecció la idea que quan algú ensenya a una altra persona també està aprenent en el procés.

Com deia Paulo Freire (expert brasiler en temes d'educació), "Qui ensenya, aprèn a l'ensenyar, i qui aprèn, també ensenya a l'aprendre". L'ensenyament i l'aprenentatge van tan estretament units, que és gairebé impossible diferenciar una cosa de l'altra.

Eixes idees resumeixen perfectament el nostre sentir en aquest moment. Estem ensenyant i aprenent a cada moment. Sempre hem dit que ens agrada escoltar. No és una escolta buida, és una escolta mitjançant la que estem a cada moment pendents de les necessitats de xiquetes i xiquets, de les famílies, a cada moment adaptant-nos a les circumstàncies.

I aprenent d’ells. De la seua naturalitat, de la seua forma d’estar, de com se situen davant el que ens està passant, de com han traspassat les fronteres virtuals que ara ens separen, i de com compartir cada dia esmorzar o berenar. Ens encanta.

I a més de tot això, ens heu obert les portes de casa vostra (a través dels mòbils o dels ordinadors). No us podem estar més agraïts. Heu confiat amb nosaltres per créixer junt als vostres fills i filles. És un gran honor. Us estem agraïts.

I la metàfora de la imatge de capçalera: si no ens sincronitzem per anar junts, no anem enlloc.

PD: Si necessiteu alguna cosa, que comentar el que siga o algun dubte, podeu en posar-se en contacte amb nosaltres i entre totes i tots ho resoldrem.

Si teniu alguna reflexió per compartir, també ens la podeu passar.

Teniu la via del Remind o pel correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.