Dilluns, 20 abril 2020 10:39

Reflexió per a les famílies: El canvi

A hores d’ara, que les coses estan canviant, perdó, que les coses han canviat, ningú ho dubta. Ha canviat el món. És obvi. És palpable. Una nova realitat s’ha instal·lat i ens ha trasbalsat per tots els costats. No sabem que passarà, però si  que quan torne la “normalitat” no serà la mateixa “normalitat” que la que teníem a principis d’any.

Eixe canvi afectarà a relacions, a comerç, a turisme, al treball, a l’economia, a l’educació, a la natura,... crec que no quedarà pedra sense remoure. Igualment afectarà a xiquetes i xiquets, persones adultes i gent gran. Tampoc quedarà ningú a qui no li afecte.

Ara bé, que el món canvie no és premissa per a que les persones canvien. Això és un treball que hem de fer nosaltres. Això es diu transformació. Quan tu veus que les coses al teu costat han canviat, no te’n queda altra que transformar-te. Acceptar la nova situació i adaptar-te a ella. Si o si.

Com sempre, podem mirar qui ho esta fent millor. Un altre cop, son les xiquetes i els xiquets els qui millor s’estan adaptant. Observen, accepten i s’adapten. Es transformen. Elles i ells eixiran de casa d’ací uns dies i seran unes altres persones. I nosaltres? I els adults? Serem capaços de canviar les nostres vides? Serem capaços de canviar les nostres relaciones, la nostre forma de treballar, de viure? Serem capaços de transformar-nos i adaptar-nos al nou món en el que anem a viure?

També el confinament passarà. Podrem eixir de casa. Però el món al que anirem, serà un altre. Serem capaços de viure en ell? Sabrem?

Aprofitem ara per anar observant i aprenent. I quan tornem a posar els peus a terra, que ho fem transformats. Adaptats al nou món. Serà la única manera de viure. Adaptats. 

PD: Si necessiteu alguna cosa, que comentar el que siga o algun dubte, podeu en posar-se en contacte amb nosaltres i entre totes i tots ho resoldrem.

Si teniu alguna reflexió per compartir, també ens la podeu passar.

Teniu la via del Remind o pel correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.