Dimarts, 24 Març 2020 21:48

Reflexió per a les famílies. Cal fer un horari? Cal tindre tota la jornada programada?

Sovint estem empenyats en tindre tot el dia ocupat, i més encara, en fer que els nostres fills i filles també el tinguen ben ple d’activitats.

Fins i tot ara, en que tot s’ha aturat, volem continuar amb el mateix ritme frenètic que ens ha abocat a viure en el món que hem creat.

Ara toca aturar-nos i això ens ha de fer reflexionar sobre el món en el que estem vivint i com volem que siga després d'aquesta crisi… És a dir, toca pensar quines persones som i en que ens volem convertir... I per fer-ho, cal un canvi d’hàbits.

Per exemple, us proposem deixar estones en les que no hi haja res a fer, en les que aparega la possibilitat d’avorrir-se, doncs és el moment en el que es desperta la creativitat. També, els moments en els que no tenim res a fer, ens permeten connectar amb nosaltres mateixos. Si no podem eixir fora, podem entrar dins.

I quan la creativitat apareix, la persona creix. Les idees que volten pel meu cap em fan créixer com a persona, em fan ser com sóc. Ho hem vist avui quan ens hem connectat tots a través del zoom i cadascú, des de sa casa, ens ha mostrat com és, des de la seua individualitat. I ha estat magnífic.

A l’escola estem tots junts. Juguem junts, a les mateixes coses, als mateixos llocs. Potser que fem quadrilles i a cada quadrilla es desenvolupe un joc, i si jo vull estar a la quadrilla, he de jugar al joc que estan jugant elles i ells. Ara, per l’aïllament, cadascú està a sa casa, i te la oportunitat de créixer per arribar a ser la magnifica persona en què s’ha de convertir.

Més en aquesta categoria: « Ian Brain matters »