×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 724
Dimarts, 01 Febrer 2022 21:02

LA MUSICA

Escrit per

LA MUSICA

ELS INSTRUMENTS MUSICALS

Podem dir que un instrument musical és qualsevol objecte amb el qual podem per fer música.

D’instruments musicals en podem trobar de construcción senzilla (claus, caixes xineses, güiros, triangles…) i de construcció més complexes (pianos, violins, guitarres…).També en podem trobar objectes naturals (carbasses, troncs, ossos…) o artificials (copes, bidons, ampolles, culleres…) que es poden fer servir com a instrumennts musicals.

 

ELS COMPONENTS D’UN INSTRUMENT MUSICAL  

Per tal que un objecte puga fer sons necessiten 3 coses: un material que puga vibrar, una manera de fer-lo sonar i un resonador. Observem aquests elements amb més deteniment:

MATERIAL QUE VIBRA: no hi ha so sense vibració. Per tant, ha d’haver una part de instrument que tinga l’elasticitat suficient com per a poder vibrar.

 →MANERA DE PROVOCAR LES VIBRACIONS: ens hem de preguntar qué hem de fer per a produir les vibracions. De vegades actuem discretament sobre el material que vibra (a la guitarra pincem les cordes amb els dits) i d’altres ho fem amb l’ajuda d’algun mecanisme ( els martells d’un piano, els broquets d’una trompeta, el bisell d’una flauta…)

RESONADOR: molts instruments tenen materials que per si sols vibren amb una intensitat débil (ex: les cordes d’una guitarra). Per això cal posar una Caixa de ressonància que amplifiquen el so (ex: cos d’una guitarra). N’hi ha d’altres, però, que vibren amb tanta potencia que no necessiten d’aquest dispositiu ressonador (triangle, claus).

 

CLASSIFICACIONS DELS INSTRUMENTS MUSICALS

A primeria, segurament, has estudiat una classificació per famílies dels instruments musicals. Aquí en veurem una altra manera de clasificar els instruments musicals que rep el nom de classificació técnica.

 

 

Més en aquesta categoria: « Els dofins CONTAMINACIÓN DE LA ROPA »